OM OSS

ANNO 2005

SIA „Drukātava” är ett privatföretag vars ägare jobbar med vad de älskar. Vi vill att våra kunder ska vara nöjda med våra tjänster, och vi gör allt för att samarbetet ska gynna båda parter i lång sikt, för att vi vet att det kan uppstå förluster i kort sikt.

VÅR GRUND – EN IDÉ

Allt började med en idé – ett stort intresse mot digitaltryck och dess potential. Vi vågade att börja utan pengar, utan teknik, utan professionell erfarenhet, men med stark beslutsamhet. Vi hittade en person som gav oss minimikrav på utrustning, och i maj år 2005, i en källare på Lāčplēšagatan, började vi att förverkliga vår idé.

På den tiden var det något helt nytt – att trycka en bok i ett exemplar! Allt man behövde göra var att övertyga kunderna om att det var möjligt. Men vår erfarenhet intygade om att små upplagor blev mycket billigare med digitaltryck. Detta var oerhört viktigt för universitet och högskolor. Samtidigt uppstod en möjlighet att ge ut böcker från nya författare och böcker, som ingen annan riskerade att ge ut. Äntligen kunde varje författare förverkliga sin dröm om sin egen bok.

Drukātava är fortfarande det enda företaget i Lettland som specialiserar sig på digitaltryck av böcker, medan vi även erbjuder digitaltryck av visitkort, kataloger, broschyrer, dekaler och andra trycksaker.

VAD VI HAR ÅSTADKOMMIT

Under alla dessa år har vi publicerat och tryckt både skön- och facklitteratur. Mest gillar vi att jobba med läroböcker och doktorsavhandlingar  – publikationer som hjälper att tillägna sig kunskap. Vi trycker även böcker åt förläggare från andra länder och är därmed exportörer.

Vår tekniska utrustning gör det möjligt att prisvärt trycka diverse små trycksaker  – flygblad, visitkort, små affischer, reklamblad. Vi trycker räkningar, personliga brev, avtal, meddelanden, påminnelser, skräddarsydda erbjudanden… Vi placerar dem även i kuvert och skickar dem till posten.

SIA „Drukātava” är det enda företaget i Baltikum som fått ett Fogra-certifikat (Fogra Validation Print Creation), vilket intygar om att företaget erbjuder högkvalitativt lasertryck. Närmaste företag som producerar lika kvalitativa trycksaker med kvalitetsmärkning från en kompetent organisation är verksamt i Finland.

Bureau Veritas Latvia, ett ledande företag inom internationella kvalitetsledningssystem, har erkänt SIA „Drukātavas” prestationer inom kvalitetsledning och certifierat företaget i enlighet med standarderna ISO 9001:2008, ISO 14001 och OHSAS.

Certifieringen intygar om att Drukātava har lyckats förena företagets framsteg med ett ansvar gentemot kunder, arbetare och miljön, en vilja att hitta nya kunder och moderna lösningar.

VEM VÄLJER OSS

Det finns en efterfrågan på Drukātavas tjänster – bland våra kunder finns välkända lettiska företag och universitet som Latvenergo, Lattelecom, Lettlands Universitet, Rigas Tekniska universitet, Rigas Stradiņš universitet, Daugavpils Universitet, Ventspils Högskola och många andra. Drukātavas tjänster används av ett flertal lettiska och skandinaviska förläggare, och kring 70% av företagets böcker exporteras. Både lettiska och utländska kunder uppskattar våra tjänster och service.